The Pyramid and the Pool

In dit filmpje legt Martha Beck (sociaal psycholoog) op simpele wijze haar quantum-kijk op transformatie uit. Ze vertelt hoe bestaande structuren die niet werken ‘oplossen’ en hoe ‘leiderschap’ hieraan een bijdrage kan leveren. Niet door te strijden of over grenzen heen te gaan. Niet door op de barricades te springen, maar door de illusie van de realiteit te doorzien, want ‘de leiders van de toekomst’, de mensen die écht wakker zijn, staan letterlijk onderaan de piramide. Ze hoeven zich niet te laten gelden, of een weg naar de top te vechten. Ze weten diep in hun hart wat hun missie is en waarvoor ze gekomen zijn. 

En, zegt Martha Beck, het zijn juist de mensen die onderaan de piramide staan (figuurlijk, zie filmpje) die de basis van de piramide onderuit aan het halen zijn.
Door hun hoge bewustzijn is hun creatiekracht vele malen groter dan mensen die ‘bovenaan’ de piramide staan en alleen beïnvloeden met macht en dwang. De nieuwe leiders zijn niet gevoelig voor macht en dwang, ze ZIJN namelijk al vrij. Ze hebben de vrijheid al in zichzelf gevonden.

Toch, zegt Beck, hebben ze (nog) geen impact en worden ze nog (te) weinig gezien. Op grote schaal worden ze nog genegeerd. Niet expres of bewust, maar gewoon omdat ze komen vanuit een zachte zichtbaarheid. Ze hoeven zich niet te laten gelden. Ze vechten zich niet een weg naar de top. Ze vechten helemaal niet. Ze gebruiken hun bewustzijn, brein en visie. Ze gebruiken het licht wat in hen zit om te creëren wat ze in hun hart voelen dat er mag ontstaan. Ze voelen waar ze heen willen en ze weten hoe realiteit zich om hen heen buigt als ze vast blijven houden aan de visie. 

En ja, dan heeft het soms tijd nodig. Het gaat stap voor stap voor stap. Het kost tijd om de energieën helemaal te harmoniseren van binnenuit en via het kwantumveld…